TİNY HOUSE ÇEŞİTLERİ

Tiny house modelleri taşınabilir ve sabit olmak üzere iki farklı ana tasarımsan oluşmaktadır. Nakliyeye uygun olan tasarımlar ile birlikte sabit kullanıma uygun olan tasarımlar sitemizde yer almaktadır. Bu tasarımlar arasından seçim yapmak aslında sizlerin istek ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Eğer sabit bir yaşam, kurulu bir düzen istiyorsanız sabit konteyner evler olan tiny house modellerini incelemelisiniz. Eğer gittiğiniz her yere evinizi taşımak istiyorsanız, tabiri caizse bir kaplumbağa gibi yaşam sürmek istiyorsanız römork bağlantılı tekerlekli tiny house modellerine göz atmalısınız. Bu modelleri daha detaylı inceleyelim:

Sabit Tiny House Çeşitleri: Belli bir zemin üzerine, doğayla iç içe olacak şekilde tasarlanan bungalov evlerine bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaklaşık 10 metrekare büyüklüğünde olan çok sayıda konteynerin bir araya getirilmesiyle oluşmaktadır. İçerisinde tüm materyaller yer alacak şekilde tasarlanmıştır.

Tiny house evlerinin bir diğer çeşidi A İskelet Kabin Evler: Üçgen şeklinde tasarlanır ve ahşaptan hazırlanır. Bu evlerin boyutları 15 ile 80 metrekare arasında değişmektedir. Bungalov evlere oldukça çok benzeyen bu ev türleri tiny house anlayışına göre biraz daha minimalist çizginin dışındadır.

Mobil Tiny House çeşitleri: Tiny house modelleri arasında en çok rağbet gören çeşitlerdir. Bu evler sabit bir yaşam sürmek istemeyen gittiği her yere evini götürmek isteyen kişilerin birinci tercihidir. Mobil tiny houselar; çekici vasıtasıyla taşınabilir. Tekerlekli ev ya da taşınabilir ev olarak da adlandırdığımız tekerlekli mobil ev modelleridir. Karavana benzeyen bu özelliği sayesinde dilediğiniz yerde dilediğiniz kadar özgürce tatil yapabilirsiniz.

Ahşaptan üretilen taşınabilir evler, altında tekerlek bulunan evler, ağaçların üzerine inşa edilen ağaç evler ve hareket edebilir gezici evler genellikle prefabriklerle elde edilmektedir. Halk arasında; otobüs ve kamyonların modifiye edilmesiyle oluşan kamyon evler, otobüs evler ve karavanlar da tiny house türleri olarak bilinmektedir.